Piknik
Mozzarellás tésztasaláta
Hozzávalók: (kb. 3 adaghoz)
- 100 g tészta
- só
- 100 g cukor
- 150 g koktélparadicsom
- 1 kis lilahagyma
- 50 g szalámi
- 125 g mozzarella
- 2 ek. kapribogyó
- 1 csomag olaszos salátaöntet por
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A tésztát lobogó forró vízbe téve főzzük meg, majd szűrjük e.
2. A cukkinit és a paradicsomot mossuk meg. A paradicsom csumáját vágjuk ki, a paradicsomot pedig vágjuk félbe. A hagymát hámpzzuk meg. A mozzarellát csepegtessük le, majd a szalámival és a cukkinivel együtt szeleteljük fel. A kapribogyót csepegtessük le.
3. A salátaöntetport öntsük egy tálba. Keverjük el 3 ek. vízzel és az olívaolajjal. A saláta hozzávalóit keverjük a mártásba.
Zsázsás,fetasajtos muffin paprikával
Hozzávalók: (3 adaghoz)
- 1 tő zsázsa
- 1 kissebb méretű piros húsú paprika
- 100 g juhsajt/feta
- 250 g liszt
- só, bors
1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 6 ek. növényi szendvicskrém
- 250 ml író
Elkészítés:
1. Kenjük ki vajjal a muffinformákat, majd tegyük be a hűtőbe. Vágjuk le a zsázsát a tőről. A paprikát vágju félbe, magozzuk ki, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A fetasajtot szintén kockázzuk fel.
2. A lisztet keverjük el sóval, borssal és sütőporral. A tojást a nvényi szendvicskrémet, az írót és a zsázsát turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a liszes keveréket. Óvatosan keverjük bele a paprika- és fetasajtkockákat.
3. A muffinformákat töltsük meg a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 percig süssük. A kész muffinokat kb. 5 percig pihentessük, majd vegyük ki a formákból.
Kuszkusz-saláta
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 150 g instant kuszkusz
- 2 csomag paprikás salátaöntetpor
- 1 cs. zöldhagyma
- 450 g paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 5 mentaágacska
- 3 ek. olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
1. A kuszkuszt és a salátaöntetport tegyük egy tálba és keverjük el. Öntsük fel 125 ml forrásban lévő vízzel, és jól keverjük össze. Pihentessük kb. 20 percig, majd időnkén kevergessük meg.
2. Tisztítsuk meg a zöldhagymát, és karikázzuk fel. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk ki a csumáját. Vágjuk a paradicsomot négyfelé, magozzuk ki, és a húsát kockázzuk fel. Mossuk meg a petrezselymet és a mentát, szárítsuk meg, és csipkedjük le róla a levélkéket. Aprítsuk fel.
3. A kuszkuszt keverjük el a zöldhagymával, a paradicsomkockákkal és a fűszerekkel. Keverjünk bele olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal, majd pihentessük lefedve kb. 20 percig.
SALÁTÁK :)
Galambbegysaláta avokádóval és eperrel
Hozzávalók: (4 személyre)
- 125 g galambbagysaláta (madársaláta)
- 1 kis, érett avokádó
- 150 g eper
- 125 g minimozzarella
- 125 ml citromos vinaigrette mártás
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a galambbegysalátát, majd öblítsük le, és szárítsuk meg. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe, és emljük ki a magját. Az avokádó húsát szeleteljük fel. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, majd vágjuk félbe vagy negyedekre.
2. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron. Szórjuk rá a mozzarellagolyókat.
3. A vinaigrette alaposan rázzuk össze, és öntsük a salátákra. Azonnal tálaljuk.
Gyümölcsös sajtsaláta
Hozzávalók: (1 személyre)
- 200 g eper
- 1 kivi
- 2 szelet gouda sajt
- 100 g zsírszegény joghurt
- 1 tk. méz
- 1/2 tk. curry
- 1 tk citromfű
- 1 szelet piritós kenyér
Elkészítés:
1. Az epret mossuk meg, a kivit hámozzuk meg. Mindkét csümölcsöt szeleteljük fel, a sajtot pedig vágjuk csíkokra. Rendezzük el őket egy tányéron.
2. A joghurtot keverjük el a mézzel és a curryvel, majd öntsük a gyümölcsökre és a sajtra. A citromfüvet vágjuk apróra, és szórjuk meg vele a salátát. Egy szelet piritóssal tálaljuk!
Olasz kenyérsaláta
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 1 fej római saláta
- 200 g koktélparadicsom
- 2 újhagyma
- 10 vékony szelet baguetta
- 100 g szalonna
- 3 ek. olívaolaj
- 125 ml bazsalikomos vinaigretta mártás
Elkészítés:
1. Tisztítsuk és mossuk meg a salátát, majd aprítsuk falatnyi méretű darabokra. A koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk félbe. Az újhagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk ferde karikákra.
2. A szalonnát vágjuk fel 2 cm széles darabokra, majd egy bevonatos serpenyőbe zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk ropogósra. Szedük ki, majd papírtörlővel itassuk le róla a zsiradékot. Adjunk egy kevés olívaolajat a szalonnazsírhoz. Vágjuk félbe a baguetteket, és ebben a zsiradékban pirítsuk őket aranysárgára.
3. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron, a vinaigrette mártást rázzuk fel alaposan, és öntsük rá. Azonnal tálaljuk.
Tölgylevélsaláta csirkemellel és mangóval
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 1 fej tölgylevélsaláta
- 1/2 érett mangó
- 200 g csirkemellfilé
- 2 ek. csíraolaj
- só, bors
- 1 csomag francia saláta-öntet por
- 150 g zsíros joghurt
- 3 ek. tej
- a díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
1.Tisztítsuk és mossuk meg a salátát, szárítsuk le, majd aprítsuk falatnyi méretű darabokra. A mangót hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékonyra. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron.
2. A csirkemellfilét forró olajban süssük meg minden oldalán kb. 7 percig, majd ízesítsük sóval és borssal. Ezután szeleteljük fel.
3. A salátaöntetport keverjük el joghurttal és tejjel. Rendezzük el a csirkemellszeleteket a salátán, majd öntsük rá a dresszinget, és petrezyelyemmel díszítve tálaljuk.