Piknik

2012.07.24 16:51

Mozzarellás tésztasaláta

Hozzávalók: (kb. 3 adaghoz)

- 100 g tészta

- só

- 100 g cukor

- 150 g koktélparadicsom

- 1 kis lilahagyma

- 50 g szalámi

- 125 g mozzarella

- 2 ek. kapribogyó

- 1 csomag olaszos salátaöntet por

- 3 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó forró vízbe téve főzzük meg, majd szűrjük e.

2. A cukkinit és a paradicsomot mossuk meg. A paradicsom csumáját vágjuk ki, a paradicsomot pedig vágjuk félbe. A hagymát hámpzzuk meg. A mozzarellát csepegtessük le, majd a szalámival és a cukkinivel együtt szeleteljük fel. A kapribogyót csepegtessük le.

3. A salátaöntetport öntsük egy tálba. Keverjük el 3 ek. vízzel és az olívaolajjal. A saláta hozzávalóit keverjük a mártásba.

 

 

 

Zsázsás,fetasajtos muffin paprikával

Hozzávalók: (3 adaghoz)

- 1 tő zsázsa

- 1 kissebb méretű piros húsú paprika

- 100 g juhsajt/feta

- 250 g liszt

- só, bors

1 cs. sütőpor

- 1 tojás

- 6 ek. növényi szendvicskrém

- 250 ml író

Elkészítés:

1. Kenjük ki vajjal a muffinformákat, majd tegyük be a hűtőbe. Vágjuk le a zsázsát a tőről. A paprikát vágju félbe, magozzuk ki, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A fetasajtot szintén kockázzuk fel.

2. A lisztet keverjük el sóval, borssal és sütőporral. A tojást a nvényi szendvicskrémet, az írót és a zsázsát turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a liszes keveréket. Óvatosan keverjük bele a paprika- és fetasajtkockákat.

3. A muffinformákat töltsük meg a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 percig süssük. A kész muffinokat kb. 5 percig pihentessük, majd vegyük ki a formákból.

 

 

 

Kuszkusz-saláta

Hozzávalók: (4 adaghoz)

- 150 g instant kuszkusz

- 2 csomag paprikás salátaöntetpor

- 1 cs. zöldhagyma

- 450 g paradicsom

- 1 csokor petrezselyem

- 5 mentaágacska

- 3 ek. olívaolaj

- só, bors

Elkészítés:

1. A kuszkuszt és a salátaöntetport tegyük egy tálba és keverjük el. Öntsük fel 125 ml forrásban lévő vízzel, és jól keverjük össze. Pihentessük kb. 20 percig, majd időnkén kevergessük meg.

2. Tisztítsuk meg a zöldhagymát, és karikázzuk fel. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk ki a csumáját. Vágjuk a paradicsomot négyfelé, magozzuk ki, és a húsát kockázzuk fel. Mossuk meg a petrezselymet és a mentát, szárítsuk meg, és csipkedjük le róla a levélkéket. Aprítsuk fel.

3. A kuszkuszt keverjük el a zöldhagymával, a paradicsomkockákkal és a fűszerekkel. Keverjünk bele olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal, majd pihentessük lefedve kb. 20 percig.

 

SALÁTÁK :)

Galambbegysaláta avokádóval és eperrel

Hozzávalók: (4 személyre)

- 125 g galambbagysaláta (madársaláta)

- 1 kis, érett avokádó

- 150 g eper

- 125 g minimozzarella

- 125 ml citromos vinaigrette mártás

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a galambbegysalátát, majd öblítsük le, és szárítsuk meg. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe, és emljük ki a magját. Az avokádó húsát szeleteljük fel. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, majd vágjuk félbe vagy negyedekre.

2. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron. Szórjuk rá a mozzarellagolyókat.

3. A vinaigrette alaposan rázzuk össze, és öntsük a salátákra. Azonnal tálaljuk.

 

Gyümölcsös sajtsaláta

Hozzávalók: (1 személyre)

- 200 g eper

- 1 kivi

- 2 szelet gouda sajt

- 100 g zsírszegény joghurt

- 1 tk. méz

- 1/2 tk. curry

- 1 tk citromfű

- 1 szelet piritós kenyér

Elkészítés:

1. Az epret mossuk meg, a kivit hámozzuk meg. Mindkét csümölcsöt szeleteljük fel, a sajtot pedig vágjuk csíkokra. Rendezzük el őket egy tányéron.

2. A joghurtot keverjük el a mézzel és a curryvel, majd öntsük a gyümölcsökre és a sajtra. A citromfüvet vágjuk apróra, és szórjuk meg vele a salátát. Egy szelet piritóssal tálaljuk!

 

Olasz kenyérsaláta

Hozzávalók: (4 adaghoz)

- 1 fej római saláta

- 200 g koktélparadicsom

- 2 újhagyma

- 10 vékony szelet baguetta

- 100 g szalonna

- 3 ek. olívaolaj

- 125 ml bazsalikomos vinaigretta mártás

Elkészítés:

1. Tisztítsuk és mossuk meg a salátát, majd aprítsuk falatnyi méretű darabokra. A koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk félbe. Az újhagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk ferde karikákra.

2. A szalonnát vágjuk fel 2 cm széles darabokra, majd egy bevonatos serpenyőbe zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk ropogósra. Szedük ki, majd papírtörlővel itassuk le róla a zsiradékot. Adjunk egy kevés olívaolajat a szalonnazsírhoz. Vágjuk félbe a baguetteket, és ebben a zsiradékban pirítsuk őket aranysárgára.

3. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron, a vinaigrette mártást rázzuk fel alaposan, és öntsük rá. Azonnal tálaljuk.

 

Tölgylevélsaláta csirkemellel és mangóval

Hozzávalók: (4 adaghoz)

- 1 fej tölgylevélsaláta

- 1/2 érett mangó

- 200 g csirkemellfilé

- 2 ek. csíraolaj

- só, bors

- 1 csomag francia saláta-öntet por

- 150 g zsíros joghurt

- 3 ek. tej

- a díszítéshez petrezselyem

Elkészítés:

1.Tisztítsuk és mossuk meg a salátát, szárítsuk le, majd aprítsuk falatnyi méretű darabokra. A mangót hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékonyra. A saláta hozzávalóit rendezzük el egy tányéron.

2. A csirkemellfilét forró olajban süssük meg minden oldalán kb. 7 percig, majd ízesítsük sóval és borssal. Ezután szeleteljük fel.

3. A salátaöntetport keverjük el joghurttal és tejjel. Rendezzük el a csirkemellszeleteket a salátán, majd öntsük rá a dresszinget, és petrezyelyemmel díszítve tálaljuk.